Klasa III b 17 marca zrealizowała kolejny temat z programu „Dobrze Jemy – Szkoła na widelcu”. W tym dniu uczniowie realizowali swoje  naleśnikowe fantazje. Na zajęciach zapoznali się z przygodami Marchwiana, Eli i Jasia. Poznali tradycje kulinarne innych państw, zasady produkcji mąki, charakter pracy rolnika i młynarza. Z pomocą rodziców każdy w swoim domu przygotował pyszne i zdrowe dania z ciasta naleśnikowego. Naleśniki były z różnych rodzajów mąk oraz z różnymi dodatkami. Wszystkie naleśniki były pięknie udekorowane i estetycznie podane na talerzu. Naleśniki zrobione własnymi rękami przy pomocy rodziców bardzo smakowały dzieciom. Wykonano również doświadczenie jak zachowuje się ciasto któremu dodano drożdże, proszek do pieczenia i sodę. Wypełniono karty pracy. Dzień był pełen wrażeń i przyniósł dzieciom wielką radość.

Uczeń z klasy 3b prezentuje naleśniki Uczniowie z klasy 3b prezentują naleśniki Uczniowie z klasy 3b prezentują rozwiązane karty pracy