13 kwietnia w oddziałach przedszkolnych odbyły się obchody Najsłodszego Dnia w roku czyli Światowego Dnia Czekolady. Dzieci zapoznały się z historią powstawania czekolady oraz procesem jej produkcji. Dowiedziały się również, że gorzka, mleczna, biała, nadziewana – od wieków dostarcza nam witamin, magnezu, poprawia nastrój i koncentrację. Przede wszystkim jest źródłem przyjemności. Później było już tylko to co najlepsze, czyli maczanie świeżych owoców, pokrojonych w niewielkie kawałki w czekoladowym fondue. Nie mogło zabraknąć wspólnej zabawy przy piosence „Chocolate, choco, choco” oraz rozwiązywaniu łamigłówek, którego tematem przewodnim była czekolada. Dzień ten dostarczył wszystkim wiele radości i słodkości.
- Nauczycielka nakłada dla uczennicy porcję czekolady na banana
- Uczennice podczas jedzenia czekolady
- Uczniowie podczas wykonywania pracy plastycznej związanej z Dniem Czekolady
- Uczniowie na pamiątkowym zdjęciu z okazji Dnia Czekolady
- Uczniowie podczas jedzenia owoców polanych czekoladą